Mikä leffakerho?

Katselemme mieluusti leffoja: minä äiti, 8-vuotias tyttäreni ja 6-vuotias poikani. (Iskäkin toki katsoo, mutta tätä blogia pidämme vain me kolme.) Saimme tässä kerran idean, että rupeaisimme listaamaan omaan leffablogiimme katselemamme elokuvat. Mitään syvällisiä arvosteluja emme tee, vaan höpisemme kuka mitäkin mieleen juolahtaa ja pisteytämme leffat asteikolla 1-5. Suurimman osan leffoista lainaamme kirjastosta, joskus (harvoin) ostamme itselle ja saatammepa pistäytyä myös leffateatterissa jotain katsomassa. Tässä blogissa esittelemme vain ja ainoastaan perhe-elokuvia (S / 3 / 7)

11. kesäkuuta 2016

Monsterit - Yliopisto

"Masi Pallopää ja Tarmo Karvanen ovat erottamaton parivaljakko, mutta niin ei ole suinkaan aina ollut. Kun tämä epäsuhtainen monsterikaksikko ensi kertaa tapasi toisensa, he eivät voineet sietää toisiaan. Niinpä Monsterit-Yliopisto raottaakin ovea niihin hullunhauskoihin toilailuihin, joiden kautta Masi ja Tare oppivat pitämään toisistaan ja heistä tuli lopulta parhaat kaverit."

Monsters University
Ensi-illassa: 21.6. 2013;  2.8.2013 (Suomi)
Tuotantoyhtiö: Disney  (Yhdysvallat)
Kesto: 110 min
Ohjaaja: Dan Scanlon
Pääosissa (engl.):  Billy Crystal, Dan Gerson, Dave Foley, Frank Oz, Helen Mirren, Joel Murray, John Goodman, John Ratzenberger, Julia Sweeney, Kelsey Grammer, Peter Sohn, Steve Buscemi
Pääosissa (suomi):  Antti Pääkkönen, Jussi Lampi, Taisto Oksanen, Heidi Herala, Tuomas Uusitalo, Santtu Karvonen, Pertti Sveholm, Ilkka Villi, Eija Vilpas, Susa Saukko, Mikko Kivinen
Sarjassa aiemmin ilmestynyt: Monsterit Oy (2001)

Traileri: https://youtu.be/5N5O2tQHX74

Tämä leffa oli yksimielisesti lasteni valitsema, mutta minä en oikein syttynyt tälle trailerin perusteella. Leffan katsottuani olen samoilla linjoilla: Monsterit - Yliopisto on kyllä hauska ja menevä  leffa, mutta sillä ei oikein ollut minulle enempää annettavaa. Tämä on sitä paitsi ihan liian pitkä! Huomasin odottavani loppua, kun leffaa oli kulunut tunnin verran.

Naurettavia kohtauksia tässä kyllä on, mutta muuten tämä ei ole minun tyyliseni elokuva. Monenlaiset, toinen toistaan kummallisemmat hirviöhahmot  näyttivät olevan lasten mieleen. Poika tykkäsi eniten hiukan kammottavasta Dekaani Varjomaasta, ja tytön mieleen on Tarmo Karvanen, toinen pääosassa olevista hahmoista, jonka äänenä on  Jussi Lampi - loistava valinta minusta! Masi Pallopään honottava ääni (Antti Pääkkönen) taas jotensakin ärsytti minua.

Elokuvassa on  opetuksena se, miten hyvinkin erilaisista tyypeistä voi tulla ystävykset. Se opettaa myös sen, että menestyäkseen on tehtävä työtä, mutta pitää osata myös ottaa rennosti. Ja vaikka ei pääsisikään tavoitteeseensa kovasta harjoittelemisesta huolimatta, voi löytyä jokin muu homma, jossa menestyy.

Tyttö tykkäsi eniten elokuvan kohtauksesta, jossa Tarmo ja Masi säikäyttävät leirikeskuksen vartijat. Pojan mielestä hauskinta on, kun he kiipeävät katolle. Kovimmat naurunpyrskäykset meissä aiheutti Kammokisojen ensimmäinen rata, jossa Outokappa ja muut kilpailijat väistelivät piikikkäitä palleroita ja turposivat lopulta muodottomiksi.

Tympein kohtaus lasten mielestä on se, kun Kammokisan muut kilpailijat tekevät kiusaa Outokappalaisista  ja nimittävät näitä söpöiksi. Tämä kiusanteko saa kuitenkin Outokappa-joukkueen puremaan hammasta ja yrittämään rankemmin, ja he alkavat menestyä kisoissa.

Minusta leffan ehdottomasti paras sitaatti on: "Kuka pelkää pikkuista kirjastotätiä?" Eräs Kammokisan tehtävä on hakea lippu kirjaston ylähyllyiltä niin, ettei kammottava kirjastontäti kuule risaustakaan. Hauskaa! Pelkosimulaatiot Monsteri-yliopistossa ja Kammokisoissa ovat myös minun mieleeni.

Meidän arvosanamme leffasta:

Tyttö 5
Poika 4
Äiti 3

Lainasimme tämän leffan kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristymme kommenteista!